Född i Jönköping 1978. Verksam som fotograf i Stockholm och Jönköping sedan 1999, och numera bosatt i det senare.

 

Sedan 2009 kreativ inspiratör och mentor vid Fotoskolan Jönköping.

Min relation till fotograf och bilder har tagit sig många olika uttryck genom åren. Jag har studerat fotograf, arbetat inom reklambranschen både som fotoassistent och många år som fotograf. Jag har arbetat med att fotografera sport, porträtt, produkter och reklambilder, och mitt dagliga arbete består idag mycket i att leverera konkreta bilder på uppdrag av beställare så som reklambyråer, företag och magasin.

 

Som inspiratör och mentor på Fotoskolan handlar det mycket om att prata bild, analysera och tänka bild.

 

 

Jag fick frågan vad som driver mig. Och jag funderar ofta på vad det är som formar mig och vem jag är. Svaret pågår och är inte enkelt att sätta fingret på. Min uppväxt utomlands, i Sverige och på resande fot med min familj, har gjort att jag i redan tidig ålder mött människor från olika delar av världen med olika livsberättelser. Just mötet med andra människor är förmodligen det som närmast går att definiera som det som driver mig; att leva, arbeta och även fotografera.

 

Kameran är min ursäkt att närma mig människor, men också mitt verktyg att visualisera mina tankar och upplevelser. Ibland blir bilden det som jag ser just då – ibland en framställning av mina känslor.

 

Vissa kallar mig optimist, tänkare och betraktare; andra kallar mig drömmare, överlevare och fotograf. Själv ser jag inte behovet av att kalla mig något. Jag är den jag är tack vare att jag formats av de jag mött och det jag upplevt i mitt liv.

 

Det är en förmån att få välkomna dig till Galleri Smedbyn för att ta del av mina fotografiska bilder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FOTOGRAFISKA BILDER

 

Galleri Smedbyn 2/3-1/4 2013.

Vernissage lördagen den 2 mars klockan 15-18

Fotografen medverkar på vernissagedagen samt söndagen den 3 mars

 

Kören Qvinntetterna medverkar på vernissagedagen.

 

 

 

 

Hjärtligt välkomna! Inga-Lill, Lotta och ”Brand-Johan”.Utöver galleriet finns Café Vapensmeden, en medelpunkt inte bara för den hungrige utan även för kulturaftnar och liknande.

Galleri Smedbyn i en trivsam miljö, ett 50-tal konstnärer
ställer ut konst, keramik och glas.
Servering. Fri entré.

Mer information hittar du i menyn till vänster!

 

 

© Galleri Smedbyn. Smedbygatan 3C, 561 42 Huskvarna. Tel 036-14 35 70
brandjohan@gallerismedbyn.se