Jenny Lorefors


Interiörbild, Galleri Smedbyn, Målningar och skulpturer - Jenny Lorefors

 Född 1972 i Göteborg, uppvuxen i Jokkmokk och Luleå. Bosatt i Jönköpings kommun sedan 19 år tillbaka.

Första sammanträffandet med Jenny var för mig en kontakt som etsade sig fast i mitt hjärta. Ett djupt ärligt tänkande, att vilja skapa något för sig själv och sin omgivning. Detta resulterar i ännu en debututställning för Galleri Smedbyn. Jag hoppas besökarna finner samma känsla och upplevelser som jag själv funnit i Jennys bilder och skulptrurer. Jag överlämnar pennan till skaparen själv.

"Brand-Johan"


     Röd hibiskus  

Jag har alltid haft intresse för konst och har under uppväxten tyckt om att måla och skulptera. För 15 år sedan fördjupades mitt intresse, då jag började måla med oljefärg. Skapandet blev mitt sätt att koppla  av och är sedan dess en stor källa till glädje - att måla är min vardagslyx.
  
Motivvalet är dels situationer och relationer och dels att försöka levandegöra blommor och då handlar det mycket om yta, form och färg. Varje gång jag målar en tavla går jag igenom tre faser. Först förväntansfull entusiasm. Sedan ett stadium av frustration innan jag känner att jag börjat nå den bild jag vill måla; i det stadiet kan jag inte sluta måla, jag måste gå vidare. Tredje fasen, när tavlan börjar bli färdig, vill jag stanna i den känslan länge.  

På senare tid har jag mer och mer gått över till att måla med palettkniv och figurativt måleri, vilket jag tycker ger extra känsla och kontrast. Jag har även ökat mitt intresse för keramiska skulpturer för att förstärka och komplettera mitt måleri.

Jenny Lorefors

               
                       Keramik

           
                 Under magnolian

              
                    Akleja

© Galleri Smedbyn. Smedbygatan 3C, 561 42 Huskvarna. Tel 036-14 35 70
brandjohan@gallerismedbyn.se