Ingegerd Carlström
 
 
Ingegerd Carlström
Född 1946. Bosatt i Huskvarna

 

För att se tavlorna i större format, klicka på miniatyrerna.

Jubileumsåret 2005 får jag åter göra en stor utställning i Galleri Smedbyn. Det är lite nervöst men mycket inspirerande. Jag möter en stor och kunnig publik som ska se och bedöma mina bilder. Precis som tidigare hämtar jag min inspiration från vardagslivet, naturen och miljön. Jag vill återge relationer och situationer som finns nära i min vardag.
I vardagslivets bilder vill jag skildra de känslolägen som kan uppstå i möten mellan människor. Naturens motiv hämtar jag från Halland, där jag tillbringar stor del av året, och från min hembygd Huskvarna med omgivningar. Stadsmiljöer med dess hus och fasader tar jag, medvetet och omedvetet, in i sinnet under resor samt vid min promenader med hunden.
Mina grundtankar och min teknik från debututställningen finns kvar. Den gula varma ockrafärgen har följt mig ända sedan jag började måla. Nu är färgerna starkare med inslag i rött och svart. Jag arbetar också mer med plana ytor. Bilderna är uppstramade mer förenklade och avskalade.

Citat ur utställningskatalogen 1998:
"Att arrangera en debututställning är en utmaning, för konstnären och galleristen. Ett samspel mellan bild och upplevelse. Att våga stå för sitt ställningstagande, vara naken inför publik och kritiker. Ingegerd och jag vågar detta. Vi ser fram emot vad ni får uppleva i denna utställning."


Öppning, 60x70
Ingegerd Carlström - utställning 2/4 - 22/5 2005

Vi hälsar vår stora skara av vänner och konstälskare hjärtligt välkomna till en spännande jubileumsutställning.

Kulturentreprenörerna
Inga-Lill 0ch "Brand-Johan"

© Galleri Smedbyn. Smedbygatan 3C, 561 42 Huskvarna. Tel 036-14 35 70
brandjohan@gallerismedbyn.se